

Évente átlagosan 320 ezer ételmérgezéssel összefüggő esetet regisztrálnak az Európai Unióban, melyben a keresztfertőzés is szerepet játszik. Konyhai környezetben kiemelten fontos, hogy a koszos, szennyezett felületekről, vagy helyiségekről ne kerüljön át fertőző anyag az élelmiszert kezelő, előállító területre. A HACCP élelmiszer-biztonsági előírásai közt jó gyakorlatként szerepel a hazánkban is egyre ismertebb, színkóddal ellátott tisztítási eszközök használata. A Tork színes, többször használható tisztítókendők összhangban állnak a HACCP előírásaival és az ISEGA élelmiszeripari tanúsítvány által bizonyítottan alkalmasak élelmiszerrel való érintkezésre. A kék, zöld, sárga és piros színű tisztítókendők az egyes helyiségek elkülönített tisztítási folyamataira, vagy a konyhán belül megkülönböztetett területekre is költséghatékony és biztonságos megoldást kínálnak. A tisztítókendők tartósak, jó nedvszívó képességűek és többszöri felhasználás ellenére sem szakadnak szét.
A legtöbb esetben a konyhai tisztításhoz a zöld kendő ajánlott, a piros kendőt a fokozott higiéniai kockázatú helyekre, például mosdókba, toalettekbe, a sárga kendőket a higiéniai szempontból kevésbé kockázatos területekre pl. csaptelepek a kék kendők pedig általános felületek tisztítására ajánlott.
További információkat ide kattintva talál! A termékek megtekintéséhez kattintson ide vagy az alábbi termékképekre!

